Vítám vás v minikurzu
4 největší chyby v dietě bez mléka!
Moc se těším na to, až vám informace z minikurzu pomůžou zvládnout dietu bez mléka snadno a lehce!
Naučíme se spolu:
proč někdy dieta bez mléka nefunguje přestože máme alergii na mléko;
jaký je rozdíl mezi jednotlivými druhy alergií a proč některé vyjdou z krve a jiné ne;
na co si dávat pozor při nakupování, abyste se odhalili skryté alergeny;
jakým potravinám se raději obloukem vyhnout.
A NA CO SE MŮŽETE V MINIKURZU TĚŠIT?
Každý den po dobu 3 dnů se vám zpřístupní jedno krátké video, na které se můžete podívat kdykoliv během dne.
Čtvrtý den se uvidíme na závěrečném workshopu, který vám pomůže pochopit jaké chyby nejspíš děláte ve svém jídelníčku jako celku.
Znáte někoho, komu by se minkurz hodil? Pošlete mu odkaz na stránku https://abkm.cz/4-nejvetsi-chyby-v-diete-bez-mleka/# ať se může také obohatit o užitečné informace 🙂
Budu moc ráda, když mi napíšete něco o sobě na e-mail info@abkm.cz, například:
1. den alergie na laktózu?
Jaké druhy nežádoucích reakcí na potraviny existují? Proč některé alergie nelze zjistit z krevních testů? Můžou se při ABKM konzumovat bezlaktózové mléčné výrobky?
domácí müsli tyčinky
👩🍳Už jste někdy zkoušely vyrábět müsli tyčinky doma? Je to jednoduché, rychlé, vyhnete se zbytečně velkému množství přidaného cukru, braviv, stabilizátorů, nezdravých tuků a dalších složek, které třeba momentálně musíte ze stravy vynechat.
🙌Na tomhle receptu je nejlepší to, že si během pár desítek minut vyrobíte minimálně 14 kusů müsli tyčinek, které vám v uzavřené nádobě v lednici vydrží klidně i 14 dní - tedy na každý den jedna svačinka!
🥳Pojďte si je se mnou vyzkoušet, slibuju že nebudete litovat, jsou totiž navíc extrémně dobré.
Také připomínám soutěž o mé online kurzy a e-booky, pro zařazení do slosování stačí připravit tento a zítřejší recept a jejich fotku přidat k soutěžnímu příspěvku ve FB skupině do 17.10.2024 20:00.
SUROVINY
- 250 g ovesných vloček (bezlepkové pro bezlepkovou verzi)
- 2 lžíce arašídového/ořechového másla (nebo jiného tuku pokud nesmíte ořechy)
- 2 lžíce chia semínek
- 2 banány - hodně zralé, nebo 200 g jablečného pyré
- 100 g sušeného ovoce (rozinky, brusinky, fíky, datle...)
- 50 g směsi ořechů a semínek (slunečnicové, piniové, dýňové...)
- 50-100 g ořechů (kešu, mandle či jiné, dle chuti, při alergii na ořechy přidejte více semínek)
- med, javorový či daltový sirup k doslazení v případě potřeby
POSTUP
- Nejdříve si namočíme chia semínka do cca 100 ml vody a dáme je stranou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
- V míse smícháme veškeré suché ingredience (pokud jsou příliš velké, tak je nejprve pokrájíme na menší kousky) - ovesné vločky, sušené ovoce, ořechy a semínka.
- Zvlášť potom spojíme mokré ingredience - banán rozmačkáme vidličkou, přidáme ořechové máslo a nabobtnalá chia semínka.
- Pokud používáte tuk (např. kokosový, či sádlo) místo ořechového másla, nechte ho předem rozpustit do tekuté podoby. Obě směsi spojíme a dobře promícháme.
- Směs přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme - snažíme se vytvořit pravidelný obdélník s rovnými okraji a ve všech částech stejnou výškou - cca 20x30x1,5 cm.
- Pečemé v předehřáté troubě na 180 °C 20 - 30 minut, dokud okraje nezačnou mírně hnědnout.
- Po upečení necháme úplně vychladnout, až poté krájíme na tyčinky - vznikne nám 14 - 16 kusů.
- Tyčinky vydrží až 14 dní ve vzduchotěsné nádobě v lednici
14 PORCÍ (á 54 g), NUTRIČNÍ HODNOTY NA PORCI:
Energie 732.5kJ /175 kcal
Tuky 6.7 g
Sacharidy 21.4 g
Vláknina 3.9 g
Bílkoviny 5.2 g
Vápník 33.2 mg
Železo 1.7 mg
Vitamín C 0.2 mg
Hořčík 66.08 mg
Zinek 1.59 mg