🥳🎉 Vítám vás v minikurzu

4 největší chyby v dietě bez mléka!

Moc se těším na to, až vám informace z minikurzu pomůžou zvládnout dietu bez mléka snadno a lehce!

Naučíme se spolu:

💗 proč někdy dieta bez mléka nefunguje přestože máme alergii na mléko;

💗 jaký je rozdíl mezi jednotlivými druhy alergií a proč některé vyjdou z krve a jiné ne;

💗 na co si dávat pozor při nakupování, abyste se odhalili skryté alergeny;

💗 jakým potravinám se raději obloukem vyhnout.

A NA CO SE MŮŽETE V MINIKURZU TĚŠIT?

Každý den po dobu 3 dnů se vám zpřístupní jedno krátké video, na které se můžete podívat kdykoliv během dne.

🥂💃 🎇 Čtvrtý den se uvidíme na závěrečném workshopu, který vám pomůže pochopit jaké chyby nejspíš děláte ve svém jídelníčku jako celku.

🤝 😎 Znáte někoho, komu by se minkurz hodil? Pošlete mu odkaz na stránku https://abkm.cz/4-nejvetsi-chyby-v-diete-bez-mleka/# ať se může také obohatit o užitečné informace 🙂

🤩 Budu moc ráda, když mi napíšete něco o sobě na e-mail info@abkm.cz, například:

1. den alergie na laktózu?

Jaké druhy nežádoucích reakcí na potraviny existují? Proč některé alergie nelze zjistit z krevních testů? Můžou se při ABKM konzumovat bezlaktózové mléčné výrobky?

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

domácí müsli tyčinky

👩‍🍳Už jste někdy zkoušely vyrábět müsli tyčinky doma? Je to jednoduché, rychlé, vyhnete se zbytečně velkému množství přidaného cukru, braviv, stabilizátorů, nezdravých tuků a dalších složek, které třeba momentálně musíte ze stravy vynechat.

🙌Na tomhle receptu je nejlepší to, že si během pár desítek minut vyrobíte minimálně 14 kusů müsli tyčinek, které vám v uzavřené nádobě v lednici vydrží klidně i 14 dní - tedy na každý den jedna svačinka!

🥳Pojďte si je se mnou vyzkoušet, slibuju že nebudete litovat, jsou totiž navíc extrémně dobré. 
 

Také připomínám soutěž o mé online kurzy a e-booky, pro zařazení do slosování stačí připravit tento a zítřejší recept a jejich fotku přidat k soutěžnímu příspěvku ve FB skupině do 17.10.2024 20:00.
 

SUROVINY

  • 250 g ovesných vloček (bezlepkové pro bezlepkovou verzi)
  • 2 lžíce arašídového/ořechového másla (nebo jiného tuku pokud nesmíte ořechy)
  • 2 lžíce chia semínek
  • 2 banány - hodně zralé, nebo 200 g jablečného pyré
  • 100 g sušeného ovoce (rozinky, brusinky, fíky, datle...)
  • 50 g směsi ořechů a semínek (slunečnicové, piniové, dýňové...)
  • 50-100 g ořechů (kešu, mandle či jiné, dle chuti, při alergii na ořechy přidejte více semínek)
  • med, javorový či daltový sirup k doslazení v případě potřeby
     

POSTUP

  1. Nejdříve si namočíme chia semínka do cca 100 ml vody a dáme je stranou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. V míse smícháme veškeré suché ingredience (pokud jsou příliš velké, tak je nejprve pokrájíme na menší kousky) - ovesné vločky, sušené ovoce, ořechy a semínka.
  3. Zvlášť potom spojíme mokré ingredience - banán rozmačkáme vidličkou, přidáme ořechové máslo a nabobtnalá chia semínka.
  4. Pokud používáte tuk (např. kokosový, či sádlo) místo ořechového másla, nechte ho předem rozpustit do tekuté podoby. Obě směsi spojíme a dobře promícháme.
  5. Směs přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme - snažíme se vytvořit pravidelný obdélník s rovnými okraji a ve všech částech stejnou výškou - cca 20x30x1,5 cm.
  6. Pečemé v předehřáté troubě na 180 °C 20 - 30 minut, dokud okraje nezačnou mírně hnědnout.
  7. Po upečení necháme úplně vychladnout, až poté krájíme na tyčinky - vznikne nám 14 - 16 kusů.
  8. Tyčinky vydrží až 14 dní ve vzduchotěsné nádobě v lednici
     
    14 PORCÍ (á 54 g), NUTRIČNÍ HODNOTY NA PORCI:
    Energie 732.5kJ /175 kcal
    Tuky 6.7 g
    Sacharidy 21.4 g
    Vláknina 3.9 g
    Bílkoviny 5.2 g
    Vápník 33.2 mg
    Železo 1.7 mg
    Vitamín C 0.2 mg
    Hořčík 66.08 mg
    Zinek 1.59 mg

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video