4týdenní online kurz 

Bezmléčná dieta

Pojďte se se mnou rozhlédnout po světě výživy a vaření bez mléka! Ukážu vám, že se i bez mléka můžete dobře najíst a zvládnout nákupy, vaření i výživu s přehledem 🙂

Během 4 týdnů se naučíte, jak si sestavit a uvařit plnohodnotný jídelníček bez mléka, mléčných výrobků a dalších alergenů. Dostanete komplexní informace nejen z výživy, ale i z praxe - jak nahradit suroviny při vaření, jak vybírat rostlinné náhražky a kde vše pořídit. Společně se naučíme připravit jednoduché, rychlé, chutné a výživné snídaně, svačiny, obědy, večeře a dezerty bez mléka a vajec. Dostanete také konkrétní informace k suplementaci nejdůležitějších živin, včetně doporučení konkrétních produktů, testů a dávkování.

Konečně získáte jistotu, že vy i vaše děti přijímáte všechny důležité živiny!

v kurzu bezmléčná dieta se naučíte:

  • jak si sestavit vyvážený jídelníček a získat maximum živin přirozeně
  • jak nahradit mléčné výrobky při vaření a vybrat ty správné rostlinné produkty
  • připravit snídaně, svačiny, hlavní jídla i dezerty
  • kde co nakoupit
  • jak si poradit bez speciálních produktů
  • zhodnotit potřebu doplňků stravy, vybrat správné produkty a užívat správné dávky

Co je obsahem kurzu?

VÁPNÍK, bílkoviny + SNÍDANĚ

V prvním modulu se podíváme na nejlepší přirozené zdroje vápníku, potřebné denní dávky, rizika a zásady suplementace i na to, jak vlastně zjistit, kdy je potřeba vápník začít doplňovat a jaký doplněk vybrat. Společně si připravíme dvě snídaně - jednu sladkou a jednu slanou. V receptech vás naučím používat suroviny, které vám dodají maximum živin i chuti.

vitamín D, aditiva + hlavní jídla

Ve druhém modulu si probereme problematiku vitamínu D, potřebné denní dávky, rizika a zásady suplementace  jaký doplněk vybrat. Dozvíte se vše podstatné o přídatných látkách se kterými se můžete setkat u náhražek mléčných produktů a díky tomu zjistíte, jak si vybrírat ty nejlepší. Společně si připravíme dvě hlavní jídla - jednu bezmasé a jedno masité. V receptech vás naučím používat suroviny, které vám dodají maximum živin i chuti.

vitamín b12, rostlinné sýry + svačiny

Ve třetím na vás čekají informace o  vitamínu B12, potřebné denní dávky, rizika a zásady suplementace  jaký doplněk vybrat. Vysvětlím vám, jaké jsou rozdíly mezi rostlinnými sýry, abyste věděli, které sjou jen vyhozené peníze. Společně si připravíme dvě zdravé svačiny pro každý den - jednu sladkou a jednu slanou. V receptech vás naučím používat suroviny, které vám dodají maximum živin i chuti.

sestavení jídelníčku + dezerty

Ve čtvrtém modulu vás naučím sestavit vám i celé rodině jídelníček tak, abytse měli jistotu, že nikomu nic nechybí. Společně si připravíme dva dezerty, na kterých vám ukážu jak připravit dortový krém i bez mléčných výrobků a jak takové dezerty udělat zdravější a přesto si na nich pochutnat.

jak bude kurz probíhat?

Videa plná informací a inspirace

Kvalitní, vědecky podložené informace a praktické rady.

Pravidelná setkání na zoomu

V živém vysílání odpovím na vaše dotazy a vyřešíme, cokoliv bude potřeba.

Podpora skupiny

Skupina stejně naladěných žen a vzájemná podpora.

pracovní listy a pdf

Důležité informace ve formě PDF k vytištění + nákupní seznam na každý týden.

Recepty

Recepty, které vám pomohou zpestřit váš jídelníček a dodají inspiraci.

Praktické tipy

Tipy na konkrétní výrobky, obchody a služby.

Kurz je pro vás, pokud:

  • z jakéhokoliv důvodu nesmíte konzumovat mléčné výrobky
  • máte alergii na bílkoviny kravského mléka
  • trpíte laktózovou intolerancí
  • máte vy nebo vaše dítě velmi omezený jídelníček a strach, zda získáváte dostatek živin
  • nevíte co vařit, kde nakupovat a jak nahradit mléčné výrobky při vaření
  • chcete si rozšířit obzory v oblasti zdraví

To ještě není všechno!

  • Bonus č. 1 Kuchařka bez mléka a sóji
    Více než 100 jednoduchých, výživných a hlavně chutných receptů bez mléka a sóji v e-booku, který vám pomůže dietu bez mléka zvládnout levou zadní.
  • Bonus č.2 přístup k obsahu minikurzu
    Veškerý obsah minikurzu 4 nejčastější chyby při dietě bez mléka vám bude přístupný po dobu 3 let a můžete se k němu v případě potřeby kdykoliv vrátit.
  • Bonus č. 3 zhodnocení jídelníčku
    Pokud se rozhodnete přidat do kurzu před nedělní půlnocí (do 22.5.2022 23:59) získáte ode mě i speciální bonus v podobě individuálního zhodnocení vašeho jídelníčku v rozsahu 3 dnů.

Co říkají o kurzu jeho účastníci?

Líbilo se mi, že kurz dával pohled na problematiku ABKM v poměrně širších souvislostech a přitom dostatečně hluboko pro nás laiky. A také ukázky konkrétních receptů, postupů a výsledků těchto návodů. Kurz dává informace od někoho, kdo se v dané problematice pohybuje, získává informace z různých odborných zdrojů, i cizojazyčných a přitom to vše podá jednoduchou a srozumitelnou formou. Skvělá práce.
Ivo Klásek
Kurz moc doporučuji. Do kurzu jsme moc neřešili vitamíny, vápník atd. Prostě jen uvařit něco, aby to dítě jedlo. Moc nám nedocházelo, co pak všechno ve stravě může chybět a na co si dát pozor. Zde jsme získali užitečné informace, které nám pomohly nejen k tomu, aby jsme vařili pro našeho malého alergika, ale také jsme zjistili, že i my pravděpodobně alergií trpíme. Už víme, co si v obchodě vybírat.
Monika Poslušná
Tento kurz je komplexní, skvěle vysvětlené informace a nesmírně obohacující. Vím, jak si vybrat suplementy, na co si dat pozor, a konečně chápu i rozdíl mezi jogurtem a dezertem.
Kateřina Diblíková
Dozvěděla jsem se, čím nahradit mléčné suroviny, aby to bylo jedlé a podobné třeba i chutí. Samotné mi nedošlo, kolik živin (nejen bílkovin) mléčné výrobky mají a jak je těžké je sehnat jinde. Myslím, že do 4 týdnů už toho nešlo nacpat více, pokud chceme zachovat počet vstupů a jejich délku (oboje pro mě tak akorát unosné). Musím se ale přiznat, že z receptů zkouším zatim jen ty sladkosti, je to i kvůli některým surovinám, co zatím nemám zařazené zpět. Klidně bych těch tydnů snesla i vice 🙂
Jana Míková
V tomhle kurzu se dozvíte vše, co potřebujete vědět, nemusíte hodiny tápat po netu. Teorii o doplňování vápníku a vitamínů doplňují skvělé, opravdu inspirativní recepty a tipy na nejlepší rostlinné výrobky.
Ema Stašová
V kurzu jsou super tipy na chutné a jednoduché recepty. Užitečné informace ohledně vitamínů a jejich suplementace, zorientování se v rostlinných produktech a tipy, kde produkty koupit. Všeobecně mi přišel kurz vhodný i pro lidi, kteří ABKM nemají, ale zajímá je, jak žít zdravěji.
Markéta Lísalová

Cena kurzu bezmléčná dieta je 2490 kč a zahrnuje:

  • 4x 30-60 minut živé vysílání témat zpracovaných na základě výsledků nejnovějších výzkumů
  • 8x videorecept
  • 4x PDF ke stažení a vytištění s nákupním seznamem (včetně tipů na nákupy)
  • 4x 60 minut společné online konzultace
  • 6 týdnů podpory ve Facebookové skupině
  • přístup k obsahu kurzu Bezmléčná dieta podobu 3 let 
  • přístup k obsahu minikurzu 4 nejčastější chyby při dietě bez mléka po dobu 3 let
  • 1x nové vydání e-booku Kuchařka bez mléka a sóji
  • 1x individuální zhodnocení jídelníčku v rozsahu 3 dnů (při nákupu kurzu do 22.5.2022 23:59)

uzávěrka přihlášek:

Ahoj,

já jsem Katka!

Jsem certifikovaná výživová poradkyně a specializuju se na potravinové alergie. Hlavně jsem ale máma malého alergika a sama se celý život s alergiemi potýkám. 

Mými kurzy, e-booky a konzultacemi prošlo už více než 1000 českých a slovenských žen. Při práci s nimi jsem si uvědomila, že často řeší ve výživě věci, které nejsou až tak zásadní, přitom ale nevěnují pozornost tom, co je opravdu důležité. Často také vidím, jak se maminky trápí s výběrem potravin i vařením a mají pocit, že už nemůžou jíst vůbec nic. Právě proto vznikl 4týdenní online kurz Bezmléčná dieta, díky kterému zvládnete vaření, výživu i nákupy bez mléka levou zadní.

Těším se, až díky novým informacím ulehčíte život sobě a svým dětem i vy!

Katka Slavíková

Jaké kurzy jsem absolvovala?

Kromě vastního studia odborných knih a studií, jsem prošla i různými odbornými kurzy, abych měla co nejvíce informací a pohledů na výživu i alergie, ze kterých teď můžete mít užitek i vy.

Kateřina Slavíková alergie a intolerance v praxi
Certifikát Kateřina Slavíková
Kateřina Slavíková Potravinové alergie a intolerance