Pečená pražma s batáty
Na čerstvou pražmu můžete často narazit v běžných supermarketech,nebo hypermarketech.
Chutná skvěle a proto by byla škoda ji občas nezařadit do jídleníčku.
Má pevnější bílé maso, které je skvělým zdrojem bílkovin a zdravých tuků. Ryby bychom měli mít na stole alespoň dvakrát týdně, v zimě klidně častěji.
Přestože je tento recept velmi jednoduchý, vaše chuťové buňky budou nadšené!
Co budete potřebovat?
- 2 pražmy královské
- 400 g batátů (cca 2 kusy)
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 plátky citronu (nebo limetky)
- sůl
- pepř
- bylinky dle chuti a preferencí (nemusí být)
jak na to?
- Ryby omyjeme, osušíme a osolíme zevnitř i z venku.
- Na kůži uděláme po obou stranách mělké zářezy.
- Troubu předehřejeme na 200°C.
- Plech vyložíme pečícím papírem a ten potřeme olivovým olejem.
- Batáty oloupeme, nakrájíme na hranolky a rozprostřeme na plech. Lehce osolíme a potřeme olejem.
- Ryby položíme mezi batáty a dovnitř vložíme kolečka citronu (nebo limetky).
- Můžeme přidat i oblíbené bylinky - tymián, rozmarýn, oregano...
- Pečeme dle velikosti ryb 20 - 30 minut dozlatova.
Další recepty bez mléka, sóji a dalších alergenů najdete v mojí kucařce: