Pečená pražma s batáty

Na čerstvou pražmu můžete často narazit v běžných supermarketech,nebo hypermarketech.

Chutná skvěle a proto by byla škoda ji občas nezařadit do jídleníčku.

Má pevnější bílé maso, které je skvělým zdrojem bílkovin a zdravých tuků. Ryby bychom měli mít na stole alespoň dvakrát týdně, v zimě klidně častěji. 

Přestože je tento recept velmi jednoduchý, vaše chuťové buňky budou nadšené!

 

Co budete potřebovat?

  • 2 pražmy královské
  • 400 g batátů (cca 2 kusy)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 plátky citronu (nebo limetky)
  • sůl
  • pepř
  • bylinky dle chuti a preferencí (nemusí být)

jak na to?

  1. Ryby omyjeme, osušíme a osolíme zevnitř i z venku. 
  2. Na kůži uděláme po obou stranách mělké zářezy.
  3. Troubu předehřejeme na 200°C.
  4. Plech vyložíme pečícím papírem a ten potřeme olivovým olejem.
  5. Batáty oloupeme, nakrájíme na hranolky a rozprostřeme na plech. Lehce osolíme a potřeme olejem.
  6. Ryby položíme mezi batáty a dovnitř vložíme kolečka citronu (nebo limetky). 
  7. Můžeme přidat i oblíbené bylinky - tymián, rozmarýn, oregano...
  8. Pečeme dle velikosti ryb 20 - 30 minut dozlatova.

Další recepty bez mléka, sóji a dalších alergenů najdete v mojí kucařce: