Přednáška týdne 

🎉🥳 Vítám vás v 7. týdnu kurzu Spokojené miminko! Tento týden se podíváme na to, jaké možnosti máme při dlouhodobé práci se zjištěnými potravinovými alergeny. Ukážu vám výhody a nevýhody jednotlivých přístupů, tedy dlouhodobé striktní elimiminace a orální imunoterapie.

Přeju vám krásné dny a těším se na viděnou 🙂

Katka
 

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Mléčný žebřík

Úkolem 7. týdne je prostudovat si mléčný žebřík a recepty k němu, abyste měli představu o tom, jak postupovat při postupném zavádění alergenů zpět do stravy.

Princip mléčného žebříku lze použít i pro zavádění jiných alergenů.

1. krok = 0,0375 g bílkoviny tepelně upravené, minimálně při teplotě 180 °C po dobu 15 minut

2. krok = 0,1125 g bílkoviny tepelně upravené, minimálně při teplotě 180 °C po dobu 15 minut

3. krok = 0,4125 g bílkoviny tepelně upravené, minimálně při teplotě 180 °C po dobu 15 minut

4. krok = 0,825 g bílkoviny tepelně upravené, minimálně při teplotě 180 °C po dobu 15 minut

5. krok = 0,693 g bílkoviny krátce tepelně upravené

6. krok = 1,386 g bílkoviny krátce tepelně upravené

7. krok = 3,885 g bílkoviny tepelně neupravené

8. krok = 5,235 g bílkoviny tepelně neupravené

 

Obsah bílkovin v potravinách:

1 vejce = 5,5 g bílkovin

100 g sóji = 19 g bílkovin

100 g pšenice = 9,1 g bílkovin

 

 

 

úkoly 7. týdne