Banánový chlebíček

Známý po celém světě jako Banana Bread, zde ve veganské verzi, tedy bez mléčných výrobků i vajec. 

Tenhle rychlý a jednoduchý recept si určitě oblíbíte, obzvlášť ve chvíli, kdy budete doma pozorovat trs banánů, kterým evidentně už nezbývá moc času. Přesně takové banány jako vidíte na obrázku jsou ale na tenhle banánový chlebíček nejlepší!

Černé tečky na slupce nejsou žádnou závadou, ba naopak, tyhle banány jsou nejlépe stravitelné! Znamená to, že se většina škrobů již přeměnila na jednoduché cukry a tak si s nimi vaše zažívání hravě poradí.

Zralý banán

co budete potřebovat?

  • 3 hodně zralé banány
  • 100 g rostlinného oleje
  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 50 g medu, nebo jiného sladidla (není nutné)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička jedlé sody
  • 100g čokoládových pecek (nemusí být)

jak na to?

  1. Banány rozmačkejte v míse vidličkou. 
  2. Přimíchejte olej, mouku, jedlou sodu, vanilkový a třtinový cukr i čokoládové pecičky.
  3. Směs nalijte do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček.
  4. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 50 minut.
  5. Zkuste špejlí, jestli se chlebíček dobře upekl.
  6. Dobrou chuť 🙂

další inspiraci a recepty najdete v mém e-booku: