candát na pánvi

Candát je bělomasá sladkovodní ryba, která běžně žije i u nás. Candát na pánvi je hotový během pár minut. Když ho doplníte lehkým zeleninovým rizotem se sušenými rajčaty a brokolicí, máte během pár desítek minut jednoduché, zdravé jídlo, za které by se nemuseli stydět ani v dobré restauraci.

Brokolice vám dodá vápník v dobře využitelné formě, sušená rajčata rýži skvěle ochutí a ryba je dobrým zdrojem bílkovin a zdravých tuků.

Počet porcí
2
časová náročnost
25 minut
náročnost přípravy
snadné
informace o alergenech
ryby, rajčata

Nutriční hodnoty na 1 porci:

662 kcal/ 2770 Kj

 

Bílkoviny: 39 g
Sacharidy: 50.68 g
Tuky: 34 g
 - O-3 celkem: 0.19 g
 - omega-6: 4.21 g
- O-3 : O-6: 1.0 : 21.8

Vitamín C: 132.5 mg 
Vitamín E: 4.21 mg 
Vápník: 137.41 mg 
Hořčík: 85.17 mg 
Jód: 2.5 mcg (3 % DDD)
Železo celkem: 2.84 mg

Co budete potřebovat?

  • 2 filátka z candáta
  • 100 g rýže
  • 250 g brokolice
  • 80 g sušených rajčat v oleji
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce olivového oleje

jak na to?

  1. Rýži uvaříme podle návodu.
  2. Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a povaříme 7 minut v osolené vodě.
  3. Sušená rajčata nakrájíme na kostičky a zahřejeme je ve velké pánvi (nejlépe wok).
  4. Do pánve k rajčatům  přidáme uvařenou rýži a brokolici rozebranou na co nejmenší kousky. Vše společně promícháme a odstavíme. Případně dochutíme solí a pepřem.
  5. Candáta omyjeme, osušíme a pro děti vytaháme pomocí pinzety kosti.
  6. V pánvi si rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje.
  7. Rybu osolíme a opepříme z obou stran.
  8. Nakrájíme na čtverce a kůži lehce nařízneme.
  9. Vložíme do rozpálené pánve, nejdřív kůží dolů a opékáme asi 3 minuty.
  10. Pak otočíme a pečeme i z druhé strany, asi 1 - 2 minuty.
  11. Na talíře rozdělíme rýži a navrch položíme rybu.

Další recepty bez mléka  a sóji najdete zde:

Kuchařka bez mléka a sóji

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.