Čokoláda s ořechy a malinami
Tip na jedlý dárek pro vaše blízké, když vyberete kvalitní čokoládu a krásně ji zabalíte, potěšíte nejen oko, ale i chuťové buňky.
A nemusí se jednat jen o dárek. Můžete si takovou čokoládu udělat i pro sebe, během roku, když si musíte nechat zajít chuť na většinu dobrot, které jsou na trhu. Je to dobrý upgrade čokolády na vaření.
Osobně nejraději na podobné účely používám čokoládu na vaření zančky Fin Caré z Lidlu. Obsahuje 52% kakaa a chuťově je super. Máte-li jiné oblíbené čokolády s podobným, nebo vyšším obsahem kakaa, budou fungovat i v tomto receptu bez problémů.
Asi jediný problém, na který můžete u tohohto receptu narazit, je oxidace povrchu. Což se stalo i mě s exemplářem na fotce, který jsem dala na hodinu do mrazu, aby mi šly kousky hezky nalámat. To nebyl moc dobrý nápad 😅

co budete potřebovat?
- 300 - 400 g čokolády na vaření (alespoň 50% čokoládové hmoty)
- 1 hrst vyloupaných pistácií, nasekaných
- 1 hrst loupaných mandlí
- 1 hrst liofylizovaných malin, nebo jiného sušeného ovoce
jak na to?
- Čokoládu rozpustíme nad vodní lázní a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.
- Rovnoměrně rozetřeme do vrstvy tenké zhruba 3 - 5 mm.
- Na vrch nasypeme pistácie, mandle a maliny.
- Necháme ztuhnout.
- Chceme-li se vyhnout oxidaci a zešednutí povrchu, nedáváme na mráz a dpo velkého chladu.
- Po ztuhnutí nalámeme, nebo nakrájíme na kusy, které můžeme zabalit do sklenice, nebo celofánu a použít jako jedlý dárek.
další inspiraci na vánoční cukroví najdete v mém
e-booku: