
Do této členské sekce nemáte přístup
bezmléčná dieta - úvodí stránka kurzu

Do této členské sekce nemáte přístup
Rovnováha je klíč - úvodí stránka kurzu

Do této členské sekce nemáte přístup
Příkrmy a alergie - úvodí stránka kurzu

Do této členské sekce nemáte přístup
ABKM nástěnka

Do této členské sekce nemáte přístup
Příkrmy a alergie - přihlášení

Do této členské sekce nemáte přístup
Vánoce bez mléka a vajec_online_kurz_úvod

Do této členské sekce nemáte přístup
Spokojené miminko leden 2024 - úvodí stránka kurzu

Do této členské sekce nemáte přístup
Spokojené miminko - úvodí stránka kurzu

Do této členské sekce nemáte přístup
Velký zmrzlinový průvodce_úvodni stránka

Do této členské sekce nemáte přístup
ABKM nástěnka_kopie

Do této členské sekce nemáte přístup
3 kroky evergreen bonusová videa

Do této členské sekce nemáte přístup
Spokojené miminko konzultace 2024

Do této členské sekce nemáte přístup
Rovnováha je klíč konzultace 2024

Do této členské sekce nemáte přístup
Rovnováha je klíč úvodní stránka

Do této členské sekce nemáte přístup
3 kroky evergreen workshop

Do této členské sekce nemáte přístup
Spokojené miminko konzultace 2025

Do této členské sekce nemáte přístup
Rovnováha je klíč - konzultace 2025

Do této členské sekce nemáte přístup
1. týden - Co jíst?

Do této členské sekce nemáte přístup
Spokojené miminko srpen 2023 - konzultace

Do této členské sekce nemáte přístup
Spokojené miminko říjen 2023 - konzultace

Do této členské sekce nemáte přístup
Spokojené miminko leden 2024 - konzultace

Do této členské sekce nemáte přístup
Spokojené miminko duben 2024 - konzultace
přednáška pro 2. týden - Co kdy a jak testovat?
Milé ženy, jsme u druhého týdne programu Spokojené miminko!
V tomto týdnu si povíme, jak vybírat potraviny pro testování a jak testy správně vyhodnotit. Předejdete tak tomu, abyste neměly nějaké potraviny vyřazené zbytečně, nebo naopak organismus nevystavovaly alergenu příliš dlouho. A zároveň budete vědět, které potraviny jsou nepřínosnější z výživového hlediska.
úkol 2. týdne - klíčení
Klíčení zvyšuje výživovou hodnotu potravin a dokážeme tak prostřednictvím klíčků dostat do stravy důležité živiny a enzymy, které bysme jinak těžko hledali. Navíc dokážeme tyto živiny i lépe vstřebat, odborají se totiž antinutriční látky. Klíčky z luštěnin jsou vhodné především ve chvíli, kdy vás běžně luštěniny nadýmají - klíčky jsou totiž i v tomto směru přátelštější.
Pro začátek vám postačí například 50 g čočky, nebo jiné luštěniny, kterou den předem namočíte, poté vodu slijete a dáte ji na sítko nad misku. Použít můžete i zavařovací sklenici s víkem ve kterém jsou otvory, nebo samozřejmě klíčící misky. Jediné, co klíčení obnáší, je propláchnout luštěninu na sítku každé ráno a večer vodou a udržovat je tak vlhké - nejlepší je například přiklopit sítko pokličkou, či prostě uzavřít sklenici víkem. Jen je potřeba dát pozor, aby luštěnina nestála ve vodě, je potřeba nechat ji vždy po propláchnutí pořádně vykapat. Za pár dní vyraší klíčky, kterými si můžete zpestřit a obohatit spoustu jídel - třeba si s nimi posypat chleba s pomazánkou, přidat si je do polévky, salátu nebo na jídlo.
Různé druhy naklíčených luštěnin můžete koupit v obchodech - tam dávejte především pozor na čerstvost, aby nebyly napadené plísní.

úkoly 2. týden























































