Přednáška týdne
Vítám vás v 7. týdnu kurzu Spokojené miminko! Tento týden se na to, jaké možnosti máme při dlouhodobé práci s potravinovými alergiemi. Ukážu vám výhody a nevýhody jednotlivých přístupů, tedy dlouhodobé striktní elimiminace a orální imunoterapie.
Vysílání můžete sledovat živě dnes od 14:00 ve Facebookové skupině. Pokud máte nějaký urgentní dotaz, který nepočká na čtvrteční konzultaci, najdete ve skupině i SOS vlákno, kde se budu vždy snažit odpovědět co nejdříve.
Přeju vám krásné dny a těším se na viděnou 🙂
Katka
mléčný žebřík
Úkolem 7. týdne je prostudovat si mléčný žebřík a recepty k němu, abyste měli představu o tom, jak postupovat při postupném zavádění alergenů zpět do stravy.
Princip mléčného žebříku lze použít i pro zavádění jiných alergenů.
1. krok = 0,0375 g bílkoviny tepelně upravené, minimálně při teplotě 180 °C po dobu 15 minut
2. krok = 0,1125 g bílkoviny tepelně upravené, minimálně při teplotě 180 °C po dobu 15 minut
3. krok = 0,4125 g bílkoviny tepelně upravené, minimálně při teplotě 180 °C po dobu 15 minut
4. krok = 0,825 g bílkoviny tepelně upravené, minimálně při teplotě 180 °C po dobu 15 minut
5. krok = 0,693 g bílkoviny krátce tepelně upravené
6. krok = 1,386 g bílkoviny krátce tepelně upravené
7. krok = 3,885 g bílkoviny tepelně neupravené
8. krok = 5,235 g bílkoviny tepelně neupravené
1 vejce = 5,5 g bílkovin
100 g sóji = 19 g bílkovin
100 g pšenice = 9,1 g bílkovin
úkoly 7. týdne